Buddy el teu robot de companyia

L’empresa Blue Frog Robotics ha creat el Buddy, un robot destinat a ser un amic teu i un més de la família.

Crèdit: bluefrogrobotics

Aquest amigable robot de 56 centímetres d’altura i 5 kg de pes està constituït per eines populars com Arduino, OpenCV o Unity. La seva cara és una tauleta de 8 polsades amb connexió Bluetooth i WiFi.

Crèdit: bluefrogrobotics

El Buddy es mou gràcies a la incorporació de tres rodes i té una autonomia que va de les 8 a les 10 hores de funcionament.

Aquest entranyable robot posseeix una sèrie molt àmplia de sensors que li permeten aprendre i interactuar amb el medi d’una forma totalment funcional. Posseeix una visió en 3D gràcies a la incorporació d’una càmera convencional, una càmera d’infrarojos i un emissor d’infrarojos que li permet seguir objectes o interpretar una mà, un braç o un moviment humà, també pot distingir cares o fins i tot animals i plantes. Gràcies a la seva I.A. incorporada, el Buddy pot fer moviments amb el cap, escoltar i també parlar.

EL Buddy, pot fer de company a les persones grans permetent-los estar en contacte amb familiars i amics gràcies a les funcions de vídeo per connexió remota, així com fer d’agenda o calendari, d’alarma, recordant moments importants o una llista de tasques.

Esquema del hardware del Buddy. Crèdit: bluefrogrobotics

Una altra de les seves funcionalitats és que ens pot ajudar a vigilar casa nostra. Mitjançant la càmera que incorpora, podem veure que tot està correcte. També el podem programar per fer de vigilant, recorrent la casa i que ens avisi en cas d’incendi o altres fets poc usuals que puguin ocórrer a casa.

Crèdit: bluefrogrobotics

Als més petits, aquest robot els pot oferir jocs educatius o explicar contes, sent un company de jocs molt divertit.

Però el Buddy també és una eina interessant per a desenvolupadors i investigadors. Pot ser programat amb diferents llenguatges de programació com el C++ o C# (CSharp). Disposa d’eines que permeten la integració d’altres aplicacions.

Més informació a: http://www.bluefrogrobotics.com/en/home/

Pere Porcuna
Enginyer en Telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i Expert en robòtica per la Universitat de la Salle de Barcelona (URL). És autor del llibre “Robótica y Domótica básica con Arduino“, així com autor de diverses publicacions sobre robòtica i Arduino. Desenvolupa tasques d’assessor per a centres escolars de primària, secundària, batxillerats i formació professional que volen implantar cursos i assignatures de robòtica a les aules.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here