KIBO Un robot per als més petits!

570

El Kibo és un robot dissenyat per KinderLab robotics, un departament de recerca de la Tufts University, Boston. Es tracta d’un robot creat per als més petits, nens de 4 a 7 anys.

Crèdit foto kinderlabrobotics.

El Kibo està pensat per aprendre mentre creen, dóna l’oportunitat de fer allò que els nens i nenes desitgen.

Però què és el més especial del Kibo? És un robot programable d’una manera totalment tangible, sense necessitat d’utilitzar una pantalla, un ipad o un telèfon intel·ligent!

Com el programem?

Crèdit foto kinderlabrobotics.

La programació funciona mitjançant blocs de fusta amb un codi de barres. Els nens creen el seu programa mitjançant una seqüència d’instruccions, fan que el Kibo els llegeixi i en pressionar el botó central,  el robot ja comença a actuar!

Esquema del KIBO

Creativitat amb el Kibo!

 Una altra característica que fa especial el Kibo és la creativitat que genera en els petits. El Kibo es pot decorar i transformar en el personatge que els nens volen, la creativitat no té límits!

 

Crèdit foto kinderlabrobotics.

A més a més, els sensors i actuadors dels quals disposa es poden posar i treure fàcilment.

Mòduls

Crèdit foto kinderlabrobotics.

El Kibo també disposa de mòduls que augmenten les seves característiques. Dos dels més interessants podrien ser el sensor de so en forma d’orella i el micròfon.

 

 

Sandra Picó
Enginyera en Electrònica de Telecomunicacions per la La Salle URL i actualment cursant un màster de Machine Learning a la KTH a Estocolm (Suècia). Experiència amb el sector de l’educació impartint classes de robòtica i programació des dels més petits als més grans. M’encanta aprendre de les noves tecnolgies i ser capaç de transmetre els meus coneixements als altres.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here